ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 19-23 Ιουνίου 5 ήμερη εκδρομή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 19-23 Ιουνίου 5 ήμερη εκδρομή

19-23 Ιουνίου 5 ήμερη εκδρομή
Μέτσοβο- Καστοριά -Πρέσπες- Νυμφαίο- Λουτρά Πόζαρ-Έδεσσα- Βεργίνα- Νάουσα- Βέροια- Παναγία Σουμελά


1η ημέρα: Καλαμάτα- Μέτσοβο- Νέο Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου”- Παναγία Μαυριώτισσα- Πόλη (Ντολτσό)- Καστοριά


Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, συνεχίζουμε μέσω Ιονίας οδού και σε λίγες ώρες θα φτάσουμε στο Μέτσοβο, γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη ψηλά στην Πίνδο σε εντυπωσιακό τοπίο, ονομαστή για τα έργα χειροτεχνίας που παράγει και τα κτηνοτροφικά της προϊόντα. Στο γραφικό Μέτσοβο θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”, που πρόσφατα άνοιξε για το κοινό. Αργότερα θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. της Παναγίας Μαυριώτισσας και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Έπειτα άφιξη στην Καστοριά, σύγχρονη πόλη, χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης στο λαιμό λοφώδους χερσονήσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Δισπηλιό- Πρέσπες – Άγιος Γερμανός- Ψαράδες- Άγιος Αχίλλειος- Τριεθνές

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου. Συνεχίζουμε για μια ονειρώδη επίσκεψη στα βόρεια υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας μας τις Πρέσπες. Θα θαυμάσουμε τη μικρή Πρέσπα, που βρίσκεται δυτικά του κεντρικού δρόμου και χωρίζεται από τη μεγάλη Πρέσπα με στενή λουρίδα γης 1.000μ. Ολόκληρη η περιοχή είναι αξιοθέατη και έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Οι ακτές της μικρής Πρέσπας με πυκνές καλαμιές, φιλοξενούν πελεκάνους, αγριόπαπιες και πολλά είδη σπάνιων πουλιών, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον διεθνών επιστημονικών ινστιτούτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Άγιο Γερμανό, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Πρεσπών, που παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός και για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών. Επόμενος προορισμός μας οι Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας ένας ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά δείγματα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική κίνηση της περιοχής, ειδικά στο “σήμα κατατεθέν” νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την πολυφωτογραφημένη πεζογέφυρα. Στο νησάκι υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Καστοριά- ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Νυμφαίο (Αρκτούρος) – Κέντρο ενημέρωσης Αρκούδας – Λουτρά Πόζαρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, στα 1.350μ. υψόμετρο. Εκεί εδρεύει ο «Αρκτούρος», μια αστική, μη κυβερνητική και μη
κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης καθώς και το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια του οικισμού. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Πόζαρ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λουτρά Πόζαρ- Έδεσσα- Βεργίνα- Νάουσα- Πάρκο Αγίου Νικολάου- Λουτρά Πόζαρ

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε λουτροθεραπεία στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την πόλη της ΕΔΕΣΣΑΣ με τους ομώνυμους καταρράκτες. Κατόπιν αναχωρούμε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ. Η Βεργίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Επόμενη στάση μας το υπέροχο ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ΝΑΟΥΣΑΣ. Στάση για φαγητό. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική διασκέδαση- διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Λουτρά Πόζαρ- Βέροια- Παναγία Σουμελά- Καλαμάτα


Πρωινό και αναχώρηση για τη ΒΕΡΟΙΑ, την αρχαία πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Θα δούμε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα έχουμε ελεύθερη ώρα για να περπατήσουμε και να χαρούμε την φιλοξενία αυτής της όμορφης πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ. Κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εκεί φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς όπως και άλλα θρησκευτικο-ιστορικά κειμήλια του εκεί Μοναστηριού. Τέλος, γεμάτοι ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις, επιστρέφουμε στην Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις.


Τ Ε Λ Ο Σ Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 265€

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 80€

Με την εγγραφή απαραίτητη προκαταβολή: 115€

1η δόση: τέλος Ιουλίου 75€

2η δόση: τέλος Αυγούστου 75€

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Η μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια
 • (Δύο στην Καστοριά & Δύο στα Λουτρά Πόζαρ)
 • Πρωινό
 • Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
 • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
 • Επίσημος ξεναγός για μία ημέρα

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κάτωθι:

 • Ο φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος θα καταβάλλεται στα ξενοδοχεία
 • (3€ το δωμάτιο τη βραδιά για ξενοδοχείο 3, 7€ το δωμάτιο τη βραδιά για ξενοδοχείο 4)
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Είσοδος στις πισίνες στα Λουτρά Πόζαρ (3€)
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Πληροφορίες: Κυριάκος Αναγνωστόπουλος, τηλ επικοινωνίας: 6936300500

Υ.Γ. O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να το βελτιώσει, χωρίς να παραλείψει κάτι από τα παραπάνω!

KATSIRIS TRAVEL ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Αναγνωσταρά 37,(Όπισθεν Τράπεζας Ελλάδος) Καλαμάτα ΤΚ: 24133
Τηλ: 27210 28989 – 27210 92333
Πληροφορίες εκδρομών: www.Katsiristravel.com e-mail: info@katsiristravel.com

Αφήστε μια απάντηση