Για την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Ρωμανιά

Για την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Ρωμανιά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

Για την μεγάλη απώλεια του Γιώργου Ρωμανιά η Ομοσπονδία μας ΠΟΣ/ΔΕΗ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει Οικονομικά και Νομικές Επιστήμες παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Είχε ειδικευτεί στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια, όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσφερε πολύ μεγάλο έργο στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΔΕΗ. Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΗ, Γενικός Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς πρόεδρος Δ.Σ. ή σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς και επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011) και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου – Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε. (από το 2008 έως το 2011).

Κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επελέγη για την κρίσιμη θέση του Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (Ατζέντα 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κ.λπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού.

Είχε επίσης συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, ομάδων εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων κ.λπ. της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Σου είμαστε ευγνώμονες που υπήρξες στην ζωή μας και αγωνιστήκαμε μαζί σου. Καλό σου ταξίδι Γιώργο.

                                                         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση