ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Θέλουμε μια κοινωνική συνοχή, με αξιοπρέπεια ένα κράτος δικαίου, και τους συνταξιούχους ισότιμους συνομιλητές.

Μας χωρίζουν μόλις 2 μήνες από το 2023 και δεν υπάρχει καμία ορατότητα για το τι μας επιφυλάσσει ο επόμενος χρόνος.

Οι παράγοντες που ενισχύουν την αβεβαιότητα είναι πολλοί. Το ερώτημα είναι αν θα κάνουμε μία πρόγνωση λειτουργώντας αυτοκριτικά, αναστοχαστικά, ή εάν θα μείνουμε αιχμάλωτοι των φόβων μας, μιας μοιρολατρικής αντίληψης για την εξέλιξη της ιστορίας. Υπνοβατούμε και νομίζουμε ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι ένα πολύ κακό όνειρο, και κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα έχουν λυθεί τα προβλήματά μας. Κάποιοι μιλούν για συνομωσίες, για εχθρούς και πολλά άλλα.  Εάν κυριαρχήσει η αντίληψη ότι πρέπει να είμαστε αδρανείς γιατί ο χρόνος λειτουργεί εξ’ ορισμού, υπέρ ημών,  θα υποστούμε συντριπτικά χτυπήματα. Αυτό που εμποδίζει τη συγκρότηση του υποκειμένου είναι το σάπιο σύστημα, το οποίο είναι πολύ στενό και καθυποτάσσει και μαραζώνει τις δυνάμεις των συνταξιούχων. Θέλουμε ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια. Αυτούς τους ανθρώπους αναζητούμε 2,5 περίπου χρόνια. Βρήκαμε πολλά εμπόδια αλλά αντισταθήκαμε. Το μυστικό της αλλαγής να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου, όχι στο πως θα πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου. Εμείς αποδείξαμε πως δεν υιοθετούμε τέτοιες αντιλήψεις και μεθόδους. Αντιδράσαμε ακαριαία, προς πάσης οχλήσεως. Είναι όμως εν πολλοίς άδικο να υποχρεούται αυτό το Δ.Σ. από συμπεριφορές υποτίθεται δικών τους στελεχών, να απολογείται για θέματα ανούσια, για τα οποία δεν έχει ευθύνη.  Τέτοιες συμπεριφορές από δω και στο εξής πρέπει να προλαμβάνονται έγκαιρα και να πατάσσονται αμείλικτα.

Αγαπητοί συνταξιούχοι,

Μην ακούτε ποτέ αυτούς που κακολογούν τους άλλους και λένε καλά λόγια για εσάς. Όλοι αυτοί θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του.

Είναι μια παρέα «συνομωσίας» που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους συνταξιούχους, είδαν ότι κάτι καινούργιο γεννήθηκε και προσπαθούν να το εμποδίσουν. Είμαστε υπερήφανοι που εσείς μας επιλέξατε να σας εκπροσωπούμε, και δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην γενική συνέλευση που θα σας ενημερώσουμε πότε θα γίνει, να ειπωθούν όλα και για όλους, μα πάνω από όλα σωστή ενημέρωση.

Αγαπητοί συνταξιούχοι,

Μόρφωση είναι η συμπεριφορά του καθενός.

Λύση δεν είναι η βία, λύση είναι η παιδεία.

Εμείς τιμούμε το ψωμί που τρώμε.

Το χρωστάμε στην Ελληνική κοινωνία

Το χρωστάμε σε αυτούς που έχτισαν την ΔΕΗ.

Με πολύ αγάπη και σεβασμό σε όλους τους συνταξιούχους

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Οργανωτικός Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση