Συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣ/ΔΕΗ με τον Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη – Στο επίκεντρο νόμος Κατρούγκαλου, συντάξεις, εισφορές, ειδικό τιμολόγιο και επιδόματα

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣ/ΔΕΗ με τον Υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη – Στο επίκεντρο νόμος Κατρούγκαλου, συντάξεις, εισφορές, ειδικό τιμολόγιο και επιδόματα

Την Τρίτη, 28/06/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην συνάντηση, από πλευράς ΠΟΣ/ΔΕΗ παρίστατο ο Πρόεδρος της ΠΟΣ/ΔΕΗ κ. Ανδρεάδης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ/ΔΕΗ κ. Πουγγίας Λάζαρος και το μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων Εορδαίας κ. Τραχανάς Δημήτριος. Στην συνάντηση, η ΠΟΣ/ΔΕΗ ζήτησε απαντήσεις στα προβλήματα των συνταξιούχων της ΔΕΗ που αφορούν στα παρακάτω θέματα:

1. Νόμος Κατρούγκαλου

2. Επανυπολογισμός συντάξεων

3. Προσωπική διαφορά

4. Εισφορά αλληλεγγύης

5. Εκσυγχρονισμός του e-EFKA

6. Ειδικό τιμολόγιο ΔΕΗ

7. Να επαναχορηγηθεί το Επίδομα Γάμου 10% στους παλαιούς συνταξιούχους προ του Ν. 4387/16 (οι νέοι συνταξιούχοι το λαμβάνουν)

8. Παρακράτηση 6%από την επικουρική σύνταξη υπέρ Υγείας

9. Εγγραφές νέων μελών στα Σωματεία από την εταιρεία Ιntrasoft

Η συζήτηση κινήθηκε σε αρνητικό κλίμα και σύμφωνα με τις θέσεις του υπουργείου, ο κ. Υπουργός μας δήλωσε: “Το μόνο που μπορών να σας διαβεβαιώσω είναι πως από 01/01/2023 θα σταματήσει η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης Ν. 3986/2011 (μικρό ποσό) και δεύτερον η κυβέρνηση σκέφτεται αναλόγως των οικονομικών της αποθεμάτων να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους από 01/01/2023».

Δικαιούχοι είναι μόνο οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους, δηλαδή μόνο μικρός αριθμός που δεν έχει προσωπική διαφορά. Αυτό θα ισχύει για όλες τις αυξήσεις που θα δοθούν έως ότου μηδενισθεί η προσωπική διαφορά. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος Ανδρεάδης και ζήτησε από τον Υπουργό να ανασταλεί η θετική προσωπική διαφορά για ένα χρονικό διάστημα λόγω και της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να πάρουν την αύξηση που θα δοθεί. Για το θέμα αυτό και για όλα τα άλλα δεν υπήρξε η θετική απάντηση που περιμέναμε από τον Υπουργό. Αποχωρώντας επιδώσαμε στον Υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα μας.

Γραφείο τύπου ΠΟΣ/ΔΕΗ

Πηγή εδώ

Αφήστε μια απάντηση