Μειωμένο τιμολόγιο Γ.Π ΔΕΗ

Μειωμένο τιμολόγιο Γ.Π ΔΕΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ και ΠΟΣ/ΔΕΗ, από την πρώτη δικάσιμο (27 Οκτωβρίου 2020) έχουν καταθέσει με το νομικό τους επιτελείο αναλυτικό δικόγραφο με πλήρη τεκμηρίωση λόγοι ακύρωσης της απόφασης για το ζήτημα της περικοπής της έκπτωσης του ειδικού τιμολογίου του προσωπικού και Συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Δεν ξεχνάμε Συνάδελφοι πως με παράνομες μονομερείς ενέργειες από την πλευρά του Κράτους και, κατ’ επέκταση της ΔΕΗ του κ. Χατζηδάκη (που προχώρησε στην περικοπή με απόφαση του Δ/Σ της) να ανατραπούν συμφωνημένη ΣΣΕ όροι εργασίας.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να περικοπή η συγκεκριμένη έκπτωση είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ως ευθέως αντίθετη στην κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ αρχή συλλογικής αυτονομίας (άρθρο 22 παράγραφος 2 Συντάγματος και άρθρο 11 ΕΣΔΑ).

Στο σήμερα,

Είμαστε πλέον στην 4 αναβολή εκδίκασης από το ΣτΕ και χωρίς ακόμα το αρμόδιο υπουργείο (επιτελικό κράτος) να έχει καταθέσει φάκελο εργασίας (όπως εμείς),

Συνάδελφοι αρχίζω να καταλαβαίνω πως ο λόγος ΑΠΟΧΗΣ της Κυβέρνησης (με 4 αναβολές) στην αίτηση ακύρωσης συζήτηση ενώπιον του ΣτΕ της ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ και της ΠΟΣ/ΔΕΗ είναι γιατί απλά, γνωρίζει καλά, πως συγκεκριμένη ρύθμιση που εφάρμοσε ειναι παράνομη και αντισυνταγματική και πολύ δύσκολα για αυτή να κερδηθεί… κάντε λίγο υπομονή….για να δούμε τον νικητή!!!

Από το κ. Γεν. Γραμματέα

Αφήστε μια απάντηση