ΕΦΚΑ: ΜΕ 250 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ!!

ΕΦΚΑ: ΜΕ 250 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ!!

Συνάδελφοι και φίλοι από τις 15 Νοεμβρίου (2021) οι ασφαλισμένοι, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), μπορούν να απευθύνονται σε 333 ΛΟΓΙΣΤΕΣ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, που, έπειτα εντέλει κατάφεραν και πιστοποιήθηκαν για την έκδοση των συντάξεων, μετά από την σκανδαλώδη αυτή απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας να βάλει από την…πίσω πόρτα στον ΕΦΚΑ τους ιδιώτες!!!
Το εν λόγω έργο η κυβέρνηση το εντάσσει “σε μια συνολική δέσμη μέτρων” με στόχο την “οριστική εξάλειψη του στοκ των εκκρεμών συντάξεων.
ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;
– Σε πρώτη φάση, αφορά σε νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τα τέως Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 75% του συνόλου των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται κάθε μήνα.
Επί του παρόντος, δεν αφορά σε υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης, παράλληλης, ασφάλισης, προαιρετικής ασφάλισης, καθώς και διαμονής στο εξωτερικό ή περιπτώσεις ασφάλισης φορέα του εξωτερικού. Οι κατηγορίες αυτές συντάξεων αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός του 2022.
Εντός του 2022, οι πιστοποιημένοι πρόκειται να αναλάβουν και επικουρικές συντάξεις.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ λογιστή και δικηγόρου γίνεται εάν και εφόσον ο ενδιαφερόμενος ανήκει στις προαναφερόμενες κατηγορίες Συνταξιούχων με ένα τέως Ταμείο (τ.ΙΚΑ, τ.ΟΓΑ ή τ.ΟΑΕΕ), ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής πιστοποιημένου επαγγελματία.
Μετά την ολοκλήρωση επιλογής του πιστοποιημένου επαγγελματία ακολουθούν τέσσερα (4) βήματα που πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος Συνταξιούχος:
– Να ενημερώνουμε για την πορεία της συνταξιοδοτικής μου υπόθεσης!!
– Προσοχή στη συνταξιοδοτική απόφαση που θα μου εκδοθεί από τον πιστοποιημένο επαγγελματία γιατί μπορεί να μην είναι ορθή???
– Την δέσμευση του πιστοποιημένου επαγγελματία για τον χρόνο έκδοσης της σύνταξης μου!!
– Το σημαντικότερο είναι και η αμοιβή του πιστοποιημένου επαγγελματία αν του την καταβάλει ο υποψήφιος Συνταξιούχος??
ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!! Ο πιστοποιημένος λογιστής ή δικηγόρος πληρώνεται απευθείας από το ΕΦΚΑ με το πόσο των 250 ευρώ ανά συνταξιοδοτικό φάκελο!!!

Το Δ/Σ
Πάντα πρώτο στην σωστή ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση