Τέλος το γνήσιο υπογραφής στα αστυνομικά τμήματα

Τέλος το γνήσιο υπογραφής στα αστυνομικά τμήματα

Τι δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών έδωσε ο Νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αστυνομία θα είναι δίπλα στον πολίτη και θα πατάξει το έγκλημα, επιπλέον δήλωσε ότι από 1.1.21 η ΕΛ.ΑΣ θα σταματήσει να παρέχει κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως αυτή του γνήσιου της υπογραφής. Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα μέλη της αστυνομίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας Δημοκρατίας ήταν η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, δύο χρόνια μετά που βρισκόμαστε και τι σκοπεύετε να κάνετε στο εξής;


«Η ασφάλεια αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της παράταξης μας γιατί κατέχει πρωταρχική θέση στο ίδιο το ιδεολογικό και αξιακό σύστημα της νέας Δημοκρατίας χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Η στρατηγική μας στο υπουργείο προστασίας του πολίτη είναι ασφάλεια για όλους σε όλες τις περιοχές της χώρας στόχος μας είναι οι ‘Έλληνες και να είναι ασφαλής και να αισθάνονται ασφαλείς επομένως εντείνουμε τις προσπάθειες μας με την προτεραιότητα στην ισχυροποίηση παρουσία αστυνομίας στις γειτονιές.

Ο αστυνομικός, οι άνδρες της Δίας και της άμεσου δράσης τα περιπολικά που βρίσκονται στις γειτονιές αποτελούν εγγύηση ασφαλείας αποτελούν εγγύηση ότι το έγκλημα και η παραβατικότητα θα τιμωρηθούν.» Ταυτόχρονα προωθούμε την αναδιοργάνωση την μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.»

Φαινόμενα ένοπλων ληστειών ή δολοφονιών σε γειτονιές της Αττικής έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έξαρση του φαινομένου αυτού; Και αν ναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

«Η προηγούμενη χρονική περίοδος ήταν μια πολύ ιδιόμορφη εξαιτίας πανδημίας του κορονοϊού και της πολύμηνης καραντίνας, αυτό σίγουρα διευκόλυνε κάποιοι δείκτες εγκληματικότητας να μην είναι πολύ ψηλά. Παρόλαυτα πράγματι υπήρξαν ορισμένα άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Καθώς καραντίνα δεν πρόκειται να έχουμε ξανά, η απειλή είναι εδώ από μία ενδεχόμενη έξαρση παραβατικότητας ληστειών, διαρρήξεων κλπ. Γι’ αυτό ακριβώς επιβάλει η ΕΛ.ΑΣ να πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα της.


Να αυξηθούν οι περιπολίες να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση που υπάρχει στην Αττική, να ενισχυθεί το ηθικό τον άνθρωπο που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ και ψυχική σχέση με τις τοπικές κοινωνίες.»

Είναι στο σχεδιασμό η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα μέλη της ελληνικής αστυνομίας; Είστε ικανοποιημένοι με το ποσοστό του εμβολιασμού;

«Τώρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού όλοι οφείλουμε να εμβολιαστούμε ιδιαίτερα οι άνθρωποι που υπηρετούν στον κρατικό μηχανισμό και έχουν συναλλαγές με τους πολίτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν θα απαντήσω με ποσοστά θα είμαι ικανοποιημένος όταν εμβολιαστούν όλοι αστυνομικοί. Θέλουμε να πείσουμε γι’ αυτό αναδεικνύοντας παραδείγματα ανθρώπων που δοκιμάστηκαν σκληρά από τον κορονοϊό, οι προσωπικές ιστορίες είναι από μόνες τους επιχειρήματα. Δεν έχει αποφασιστεί υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην αστυνομία, ωστόσο θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη.

Η ψηφιοποίηση του κράτους περιλαμβάνει και το υπουργείο προστασίας του πολίτη με ποιον τρόπο σχεδιάζει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό;

Η ψηφιοποίηση αποτελεί κεντρική επιλογή το υπουργείο προστασίας του πολίτη με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ελληνικής αστυνομίας. Δυστυχώς η ΕΛ.ΑΣ σήμερα πραγματοποιεί μια σειρά γραφειοκρατικές δουλειές που αποσπούν δύναμη της από την κατεξοχήν αποστολή της που είναι η πάταξη εγκληματικότητας και η τήρηση του νόμου και της τάξης.

Τέλος το γνήσιο της υπογραφής από την αστυνομία
Είμαστε σε πολύ στενή και δημιουργική συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης προκειμένου μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρονται από τα αστυνομικά τμήματα να μπορούν να γίνονται ψηφιακά.

Ήδη μεγάλος αριθμός βεβαίωσης του γνήσιου της υπογραφής μπορεί να γίνεται ψηφιακά μέσω του gov.gr έτσι πρέπει πολίτες να ενημερωθούν και να συνηθίσουν την τη χρήση του gov.gr. Γι’ αυτό το σκοπό σε κάθε περίπτωση από 1 Ιανουαρίου 2022 η αστυνομία θα σταματήσει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία του γνήσιου της υπογραφής.»

Αφήστε μια απάντηση