ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣ ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣ ΔΕΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

(ΠΟΣ/ΔΕΗ)

                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝ/ΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3032/74 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ (ΑΥΞ. ΑΡΙΘ

                  151/1247). ΕΔΡΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7, 10432, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2105229430, FAX 2105236391

          www.posdei.gr     posdehme@yahoo.gr

Συνάδελφοι,

Η προκλητική σιωπή του Πρωθυπουργού για τα προβλήματα των συνταξιούχων τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δημιουργεί προβληματισμό, απογοήτευση και αγανάκτηση στους συνταξιούχους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, των οποίων οι συντάξεις έχουν μειωθεί πάνω από 50% και τα εισοδήματά τους γενικότερα πάνω από 60%

Η συμπεριφορά αυτή γίνεται Εφαλτήριο για περισσότερους Αγώνες και για περισσότερες διεκδικήσεις κινητοποιήσεων και Δικαστικών παρεμβάσεων.Ως εκ του τούτου, η ΠΟΣ ΔΕΗ, μέλος της ΑΓΣΣΕ, ενώνουμε τη φωνή της με όλους τους συνταξιούχους της χώρας για να στηριχτεί η ευάλωτη ομάδα των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από ανατιμήσεις βασικών προϊόντων και αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Πιο κάτω οι ταυτόσημες απόψεις ΠΟΣ- ΑΓΣΣΕ για το ίδιο θέμα:
           ΑΝΩΤΑΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ                                   
Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους συνταξιούχους ο κ. Πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ

Ούτε καν τη λέξη «συνταξιούχος» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου στην οποία περιέγραψε πως θα βαδίσει οικονομικά η επόμενη χρονιά, παραλείποντας να συμπεριλάβει τους συνταξιούχους που κατά την διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης αλλά μέχρι και σήμερα  βάζουν πλάτη για την οικονομική ανάταξη της χώρας.

 Ο κ. Πρωθυπουργός δεν μας σκέφτηκε καν στο μενού των εξαγγελιών που ανακοίνωσε. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να μην υπήρχαμε, όταν  μάλιστα γνωρίζει τα δύσκολα χρόνια που έχουμε περάσει και που τώρα -λόγω της υγειονομικής κρίσης- τα χρόνια αυτά γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Θα έπρεπε να μας είχε σκεφτεί και να ανακοινώσει μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για αυτούς που με τις πενιχρές τους συντάξεις βοηθούν τόσο τα μακροχρονίως άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, όσο και την στήριξη  της εθνικής οικονομίας. 

 Αντί αυτής της αναγνώρισης, της ηθικής και οικονομικής ανταμοιβής, ο κ. Πρωθυπουργός μας αγνόησε και δεν αναφέρθηκε καθόλου στους συνταξιούχους και στις θυσίες τους  που μια ζωή κοιτούσαν πάντα το καλό της χώρας. Φαίνεται όμως ότι οι προτεραιότητες του κ. Πρωθυπουργού είναι άλλες, διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια που μας είχε ανάγκη. 

 Γι’ αυτό κι εμείς ως Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) από τώρα και στο εξής θα κάνουμε τους αγώνες μας πιο έντονους, πιο δυνατούς, πιο διεκδικητικούς  ζητώντας να αποκατασταθούν οι σε βάρος μας αδικίες για την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και  να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια μας που ζούνε στο περιθώριο. 

 Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους συνταξιούχους της χώρας, με όλους και όλες που δεν άκουσαν από τον κ. Πρωθυπουργό έστω μία λέξη ενδιαφέροντος,  που θα μπορούσε να μιλήσει για κοινωνική πολιτική εντάσσοντας όμως μέσα σε αυτήν και τους συνταξιούχους. Ιδίως τώρα που όλοι εμείς βρισκόμαστε στην μάστιγα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τις αυξήσεις στο  ηλεκτρικό ρεύμα που θα πρέπει να στηριχτούν  οι ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων. Συνεπώς για τα θέματα αυτά περιμέναμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός  θα αναφερθεί με συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις.

-ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

-ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

-ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Αφήστε μια απάντηση