ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενημέρωση για τα αναδρομικά του 11μηνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενημέρωση για τα αναδρομικά του 11μηνου

Φορολογία «Αναδρομικών» 11μηνου

Πάτρα 30 Ιουλίου 2021

Για πάνω από 10 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, τσάκισαν τη ζωή μας με τις αντιλαϊκές και φορομπηχτικές πολιτικές που ακολούθησαν.

Το ίδιο δύσκολη είναι κατάσταση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση  επιχειρεί νέα ληστεία στους συνταξιούχους μέσα από το άδικο φορολογικό σύστημα, αφού θέλει να εισπράξει υπέρογκα ποσά από τις συντάξεις μας φορολογώντας, τα έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένα, αναδρομικά του 11μηνου 2015 – 2016.

Τα αναδρομικά αυτά όπως όλοι γνωρίζουμε μας αποδοθήκαν άτοκα και με 5 χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα μας παρακράτησε χωρίς να αποδώσει στην πλειοψηφία των συνταξιούχων τα χρήματα του 11μηνου για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Τώρα καλούμαστε να τα δηλώσουμε με τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του έτους στο εισόδημα του 2015 και 2016 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα μέρος των αναδρομικών (από 22% έως 55%) να μας τα πάρουν πίσω με την εφορία.

Για όλα αυτά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη τακτική.

Η θέση μας είναι: Να αποδοθούν τα χρήματα του 11μηνου για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς νέες δικαστικές αποφάσεις. Και όσα ποσά προέρχονται από αναδρομικά να μην φορολογούνται.

                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση