ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι προσδοκίες των Συνταξιούχων περιμένοντας την αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΕΑΣ.
Τα θετικά:
1]▪︎ Συνάδελφοι το γνωρίζουν και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας με την σημερινή μορφή της ΕΑΣ ΟΧΙ μόνο περιορίζει τις αυξήσεις στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, αλλά επιπρόσθετα ότι οι κρατήσεις μηδενίζουν τις αυξήσεις και οι Συνταξιούχοι βλέπουν πραγματικές μειώσεις.
2]▪︎ Οι σοβαρές πληροφορίες μας λένε ότι οι αλλαγές επισπεύδονται και ήδη, έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή επιτροπή στελεχών του ΕΦΚΑ εντός 3μήνου να παραδώσουν τις προτάσεις για την αναμόρφωση της ΕΑΣ.
Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο για την ΕΑΣ θα έλθει στην ΒΟΥΛΗ προς την άνοιξη.
3]▪︎ ΕΝΑ από σημαντικότερα είναι ότι το νομοσχέδιο που θα έλθει θα περιλαμβάνει και αναμόρφωση της ΕΑΣ ΚΑΙ στις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις άνω των 300 ευρώ μεικτά [ δηλαδή αρκετές χιλιάδες Συνταξιούχοι μας μετά από 14 χρόνια θα δουν αύξηση στην επικουρική σύνταξη].
4]▪︎ Στο τραπέζι τα σενάρια που θα εξεταστούν για την ΕΑΣ είναι 4 [τα οποία και γνωρίζουμε].
5]▪︎ Συνάδελφοι – Φίλοι εφόσον το νομοσχέδιο περάσει από τη Βουλή η ΕΙΔΗΣΗ είναι ότι θα πρέπει να είναι ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ από τον ΕΠΟΜΕΝΟ μήνα της ψήφισης του!!!

Παλαιοί Συνταξιούχοι μας που έχουν Προσωπική Διαφορά.
☆ Αύξηση Προσωπικής Διαφοράς για παλαιούς:
▪︎ Συνάδελφοι – Φίλοι στους \παλαιούς όμως που οι συντάξεις έχουν επανυπολογιστεί το όφελος θα φανεί στην παλιά σύνταξη που έχει μικρότερη ΕΑΣ και θα μεταφερθεί στην επανυπολογισμένη σύνταξη ως αύξηση της Προσωπικής Διαφοράς.
Το κέρδος για τους παλαιούς θα είναι ότι θα πάρουν περισσότερα στην τσέπη, αλλά θα κρατήσουν για μεγαλύτερο διάστημα των Προσωπική Διαφορά!!!

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση